Noutăți și evenimente

Campus Virtual pentru Studentii Digitali - VICADIS

134039–LLP–2007–1–RO–ERASMUS–EVC

Obiectivul principal este de a construi un campus virtual pentru studentii digitali, destinat sa ofere resurse educationale deschise si instrumente disponibile si accesibile pentru toti studentii si asigurarea interoperabilitatii intre diferitele medii e-Learning folosite in universitatile partenere.

PROIECT FINANTAT DE COMISIA EUROPEANA

Obiectivele proiectului:

  • Realizarea unui raport de ansamblu si implementrea instrumentelor emergente si a tehnologiilor denumite in mod obisnuit ca „software social”, care poate crea personal, spre deosebire de mediile de invatare institutionale, precum si instrumentele de invatare mobile
    Sprijinirea practicienilor in a deveni constienti de noile caracteristici ale studentilor digitali, sa invete sa utilizeze in mod eficient si sa dezvolte resurse cu noile tehnologii digitale si a noile mijloace de comunicare in moduri care sunt aliniate cu ceea ce doresc sa realizeze educational.
    Asigurarea cadrului organizatoric si tehnic pentru dezvoltarea unui campus virtual interoperabil
    Punerea la dispozitie a unui campus virtual bazat pe resurse educationale deschise, care va oferi un mediu liber, deschis personal de invatare
  • Imbunatatirea calitatatii educatiei in domeniul e-Learning, prin cooperare internationala si prin noua abordare metodologica a procesului de invatare. Proiectul isi propune sa dezvolte un campus virtual interoperabil, nu unul nou pentru a le inlocui pe cele existente utilizate in universitati, precum si sa ofere o noua metodologie bazata pe tehnici moderne de educatie, cum ar fi surse deschise, adaptabilitate si de invatare interactiva.
  • Evaluarea, testarea si transferul instrumentelor ICT, a metodologiei pedagogice si a setului de orientari in alte domenii de educatie si formare profesionala in toata Europa.

Scopul principal al ViCaDiS este acela de a oferi un mediu accesibil si atractiv pentru toti studentii din statele membre, cu ajutorul unor instrumente deja existente, care vor fi imbunatatite cu noi instrumente dorite de noua generatie de studenti. Prin furnizarea catre studenti a instrumentelor pe care le folosesc oricum pe scara larga in afara cadrului institutional al invatarii (wiki, blog-uri, forumuri, chat, podcasting, RSS), ViCaDiS va sprijini atractivitatea invatarii programei universitare, va imbunatati calitatea procesului de invatare prin incurajarea schimbul de informatii / a cunostintelor in rândul studentilor din diferite universitati si va reduce nivelul de abandon al studentilor din universitate si a lipsei de motivatie pentru invatare. Acesta va produce, de asemenea, o schimbare in instruirea si pedagogia din interiorul universitatilor, e-Learning deplasând accentul de materiale educationale si tehnologii pentru utilizator-student, la continutul generat de utilizatori.

In ViCaDiS, o gama larga de actori IDD din tarile UE si din CEE se vor concentra pe dezvoltarea unei abordari inovatoare pentru intensificarea a e-Learning international prin mutarea puterii din mediul de invatare institutional, catre mediul de invatare personal (PLE), care se concentreaza asupra studentilor. Aceasta va produce, de asemenea, o schimbare de instruire sau pedagogice in interiorul universitatilor eLearning se deplaseaza accentul de materiale educationale si tehnologii pentru utilizator-student, continutul generat de utilizatori. Acesta va produce, de asemenea, o schimbare in instruirea si pedagogia din interiorul universitatilor, e-Learning deplasând accentul de materiale educationale si tehnologii pentru utilizator-student, la continutul generat de utilizatori.

DATE PROIECT

Director

Radu Vasiu

Perioada

2007-2010

Valoare

365.747 EURO

Membri

Diana Andone, Mugur Mocofan, Marian Bucos, Mihai Onita, Marius Condrea, Lucia Razmerita, Cristian Tecu, Iasmina Ermalai, Andrei Ternauciuc, Bogdan Dragulescu

Parteneri

University of Palermo, Italy, Baltic Education Technologies Institute, Lithuania, University of Miskolc, Hungary, Oulu University of Applied Sciences, Finland, University of Brighton, UK, VISIONI Di Caro arch. Ernesta, Italy, Euro-Contact Business School, Hungary, Bridgeman SRL, Romania, JME Associates Ltd, UK

ro_RORomână