News & Events

Programul de învățare pe tot parcursul vieții ``International Internship AGORA - I2AGORA``

nr. 511784-LLP-1-2010-1-HU-KA4KA4MP

Obiectivul principal al proiectului I2AGORA este de a deschide un potențial sinergetic între proiectele UE care s-au axat pe acest domeniu provocator. Chestionarea, sistematizarea și sintetizarea puse în aplicare anterior și derularea de proiecte relevante vor urmări o abordare dimensională de tip 3 * 3 – un “Magic Cube” de programe de internship virtuale.

PROJECT FINANCED BY THE EUROPEAN COMMISSION

Universitățile din secolul 21 sunt puse în situația să-și reconsidere relația lor cu mediul economic, atât regional, cât și global. Plasarea practică poate acționa ca un pilon important al acesteia, precum și un instrument multifuncțional pentru îmbunătățirea capacității de inserție profesională a absolvenților. În timp ce flexibilitatea de livrare a cursurilor și a mobilității fizice / virtuale au fost destul în centrul atenției, conducând spre cazuri de bune practici / orientări disponibile pe scară largă, pe de cealaltă parte, mult mai puțină atenție a fost îndreptată spre îmbunătățirea flexibilității și internaționalizarea acestor practici.

“Magic Cube” implică:

  • Dimensiuni verticale – perioade de stagiu, în ordine cronologică, (pre-, implementare și activitățile post-stagiu)
  • Dimensiuni orizontale – modele pedagogice, instrumente tehnologice și modele metodologice, ca elemente ale abordării “educaționale”
  • straturi de actori / interesați: studenți, universități, întreprinderi și intermediari / multiplicatori
  • Programele pilot speciale “Internship 2.0” vor fi anunțate și gestionate de către partenerii – studenții din întreaga UE care vor fi implicați în activități diferite de dezvoltare.

Programele pilot speciale “Internship 2.0” vor fi anunțate și gestionate de către partenerii – studenții din întreaga UE care vor fi implicați în activități diferite de dezvoltare.

I2 AGORA a livrat:

(1) un portar bilingv intern-ca un punct de acces unic la proiecte de internship virtuale, orientări etc.

(2) IdeAgora – un punct de întâlnire bazat pe web pentru schimbul de idei și soluții în cadrul comunității de practică

(3) sprijin versatil în utilizarea mediului bazat de lucru modern, bazat pe ICT, din partea tuturor părților interesate,

(4) o multiplicare a impactului prin “Clinicile de Angajabilitate” – evenimente cu efect dovedit;

(5) o confruntare de ipoteze de plasare convenționale cu modele flexibile, care să conducă la recomandări pentru politica europeană.

 

 

PROJECT DATA

Director

Dr.ing. Diana ANDONE

Period

2011-2012

Value

59.201 EURO

States

Prof.dr.ing. Radu VASIU, Lect.dr.eng. Marian BUCOS, Lect.dr.eng. Mugur MOCOFAN, Assist.dr.eng. Mihai ONITA, Dr.eng. Andrei TERNAUCIUC, Dr.eng. Iasmina ERMALAI, Eng. Bogdan DRĂGULESCU - doctorand, Tatiana TERNAUCIUC

partner

Miskolci Egyetem, Hungary (coord); EADTU - European Association of Distance Teaching Universities, Netherlands; Katholieke Universiteit Leuven, Belgium Oulu University of Applied Sciences, Finland; Open Universiteit Nederland; UNED - Universidad Nacional de Educacion a Distancia, Madrid, Spain; Tallinna Ülikool (Tallinn University); Chamber of Commerce and Industry Borsod-Abauj-Zemplen County; Euro-Contact Business School, Budapest, Hungary; Timisoara Software Business Incubator

en_USEnglish